حدیث: امام علي عليه السلام فرمودند : إذا رَأيتَ عالِما فَکُن لَهُ خادِما ؛ هرگاه دانشمندى ديدى، به او خدمت کن. ( غررالحکم ح ۴۰۴۴ ) حدیث: امام علي (عليه السلام) فرمودند: النَّظرُ إلي العَالِم أحبُّ إلَي الله مِن اعتکافِ سَنَهٍ فِي البَيت الحَرام؛ نگاه کردن به عالم و دانشمند نزد خداوند، از يک سال اعتکاف در کعبه برتر است. ) حدیث: امام صادق عليه السلام فرمودند: إنّ علِیّا کانَ عالِما والعلمُ یُتوارَثُ ، ولَن یَهْلِکَ عالِمٌ إلّا بَقِیَ مِن بَعدِهِ مَن یَعلَمُ عِلمَهُ أو ما شاءَ اللّهُ ؛(امام) على عليه السلام عالم بود، و علم ، ارث برده مىشود. هرگز عالمى نمى ميرد مگر آن که پس از او کسى مى ماند که علم او يا آنچه را خدا خواهد، بداند. ( الکافي : ۱ / ۲۲۱ / ۱ ) ) حدیث: امام جواد عليه السلام فرمودند: العلماء غرباء لکثرة الجهال؛ عالمان، به سبب زيادي جاهلان، غريب اند. ( مسند الامام الجواد، ص ۲۴۷ ) ) حدیث: امام صادق عليه السلام فرمودند: اِذا کانَ یَومُ القيامَةِ بَعَثَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ العالِمَ وَ الْعابِدَ ، فَاِذا وَقَفا بَیْنَ یَدَىِ اللّهِ عَزَّوَجَلَّ قيلَ لِلْعابِدِ : اِنْطَلِقْ اِلَى الْجَنَّةِ وَ قيلَ لِلْعالِمِ : قِف تَشَفَّعْ لِلنّاسِ بِحُسْنِ تَأديبِکَ لَهُمْ؛ هر گاه روز قيامت گردد، خداى عزّوجلّ عالم و عابد را برانگيزاند . پس آنگاه که در پيشگاه خداوند ايستادند به عابد گفته مى شود : «به سوى بهشت حرکت کن» و به عالم گفته مىشود : « بايست و مردم را به خاطر آنکه نيکو ادبشان نمودى ، شفاعت کن ». ( علل الشرايع، ج ۲، ص ۳۹۴، ح ۱۱ ) ) حدیث: رسول اکرم صلي الله عليه و آله و سلم فرمودند: العلماء مصابيح الارض، و خلفاء الانبياء، و ورتني و ورثه الانبياء. علما چراغهاي زمين اند و جانشينان پيامبران و وارثان من و پيامبران هستند. ( کنز العمال/ ۲۸۶۷۷٫) ) حدیث: رسول اکرم صلي الله عليه و آله و سلم فرمودند: موت العالم ثلمه في الاسلام لا تسد ما اختلف الليل و النهار در گذشت عالم، رخنه اي است در اسلام که تا شب و روز در گردش است، هيچ چيز آن را جبران نمي کند. ( کنزالعمال/ ج ۲۸۷۶۰٫ )
17 فروردین 1398, 13:58
مرحوم سید ابوالقاسم ملقب بسلطان العلماء بن سید عبدالله بن سید علی بن سید محمد ابن سید
عبدالله بلادی بوشهری[1]
از فقهاء معاصر است ترجمهاش را پسرش مرحوم حاج سید عبدالله در کتاب «الغیث الزائد» آورده است.
پس از تحصیل در نجف به بوشهر و سالهای دراز در آن بندر برتق و فتق امور شرعیه پرداخت و مرجع عامه بود تا بسال هزار و سیصد و بیست و دو که وفات یافت. [2]
[1] ـ بوشهر: Bushire شهرستان بوشهر یکی از شهرستانهای هشتگانه استان هفتم و مرکز آن بندر بوشهر است.
بندر بوشهر: مرکز شهرستان بوشهر و در انتهای شمال باختری شبه جزیره بوشهر واقع شده است و در واقع طوفان و بالا آمدن آب دریا تقریباً مبدل بجزیره میشود، فقط راه ارتباطی کازرون ببوشهر ار که از سطح زمین بلند ساخته شده آب نمیگیرد.
محل اولیه شهر در دوازده کیلومتری محل فعلی واقع شده و نام آن ریشهر بوده که گویا در زمان نادر شاه از لحاظ مناسب بودن جای کنونی برای بندرگاه و ساختمان شهر انتخاب شده است، و در زمان گریمخان زند آباد گشته است.
قبل از احداث بندر شاهپور کشیده شدن خط آهن سرتاسری کشور این بندر مهمترین بنادر جنوب از لحاظ نظامی و اقتصادی بوده ولی فعلا در درجه دوم اهمیت است. فاصله آن تا شیراز 295 و تا بندر لنگه در حدود 60 کیلومتر است، بواسطه نداشتن عشق کافی کشتیهای بزرگ جنگی و تجاری قادر بپهلو گرفتن در بندرگاه شهر نیستند، و در حدود شش تا هشت کیلومتری بندر لنگر میاندازند، ولی کشتیهای کوچک جنگی و قایقهای موتوری و شراعی باسکله وارد میشوند، با آنکه ساختمانهای جدیدی در شهر نشده بواسطه مرکزیت سابق شهرداری ساختمانهای زیبا و وسیع دو طبقه متعدد است ـ سه خیابان جدید الاحداث بنامهای ساحلی ـ پهلوی و شاهپور و چند بازار سرپوشیده (که اغلب احتیاج بتعمیر دارد) در شهر وجود دارد.
آب مشروب شهر از باران و یک رشته قنات است که بوسیله لوله وارد شهر میشود و روشنائی شهر بوسیله برق میباشد کلیة ادارات دولتی و شعبه بانک ملی و قونسولگری دولت انگلیس و یک کارخانه برق یک کارخانه یخ سازی یک کارخانه ریسندگی و بافندگی یک بیمارستان یک دبیرستان ـ چند دبستان و در حدود هشتصد باب دکان و مغازه در شهر وجود دارد.
نفوسش: 30542 نفر ـ زبان اهالیش: فارسی و بواسطه معاشرت با خارجیها اغلب مکالمه بزبانهای عربی و انگلیسی و اردو را قادر هستند ـ مذهبشان شیعه اثنی عشری ـ اصولی و اخباری است.
شغل اهالیش: تجارت ـ کسب ـ دریا نوردی ـ و صید ماهی است.
[2] ـ اعلام الشیعه