حدیث: امام علي عليه السلام فرمودند : إذا رَأيتَ عالِما فَکُن لَهُ خادِما ؛ هرگاه دانشمندى ديدى، به او خدمت کن. ( غررالحکم ح ۴۰۴۴ ) حدیث: امام علي (عليه السلام) فرمودند: النَّظرُ إلي العَالِم أحبُّ إلَي الله مِن اعتکافِ سَنَهٍ فِي البَيت الحَرام؛ نگاه کردن به عالم و دانشمند نزد خداوند، از يک سال اعتکاف در کعبه برتر است. ) حدیث: امام صادق عليه السلام فرمودند: إنّ علِیّا کانَ عالِما والعلمُ یُتوارَثُ ، ولَن یَهْلِکَ عالِمٌ إلّا بَقِیَ مِن بَعدِهِ مَن یَعلَمُ عِلمَهُ أو ما شاءَ اللّهُ ؛(امام) على عليه السلام عالم بود، و علم ، ارث برده مىشود. هرگز عالمى نمى ميرد مگر آن که پس از او کسى مى ماند که علم او يا آنچه را خدا خواهد، بداند. ( الکافي : ۱ / ۲۲۱ / ۱ ) ) حدیث: امام جواد عليه السلام فرمودند: العلماء غرباء لکثرة الجهال؛ عالمان، به سبب زيادي جاهلان، غريب اند. ( مسند الامام الجواد، ص ۲۴۷ ) ) حدیث: امام صادق عليه السلام فرمودند: اِذا کانَ یَومُ القيامَةِ بَعَثَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ العالِمَ وَ الْعابِدَ ، فَاِذا وَقَفا بَیْنَ یَدَىِ اللّهِ عَزَّوَجَلَّ قيلَ لِلْعابِدِ : اِنْطَلِقْ اِلَى الْجَنَّةِ وَ قيلَ لِلْعالِمِ : قِف تَشَفَّعْ لِلنّاسِ بِحُسْنِ تَأديبِکَ لَهُمْ؛ هر گاه روز قيامت گردد، خداى عزّوجلّ عالم و عابد را برانگيزاند . پس آنگاه که در پيشگاه خداوند ايستادند به عابد گفته مى شود : «به سوى بهشت حرکت کن» و به عالم گفته مىشود : « بايست و مردم را به خاطر آنکه نيکو ادبشان نمودى ، شفاعت کن ». ( علل الشرايع، ج ۲، ص ۳۹۴، ح ۱۱ ) ) حدیث: رسول اکرم صلي الله عليه و آله و سلم فرمودند: العلماء مصابيح الارض، و خلفاء الانبياء، و ورتني و ورثه الانبياء. علما چراغهاي زمين اند و جانشينان پيامبران و وارثان من و پيامبران هستند. ( کنز العمال/ ۲۸۶۷۷٫) ) حدیث: رسول اکرم صلي الله عليه و آله و سلم فرمودند: موت العالم ثلمه في الاسلام لا تسد ما اختلف الليل و النهار در گذشت عالم، رخنه اي است در اسلام که تا شب و روز در گردش است، هيچ چيز آن را جبران نمي کند. ( کنزالعمال/ ج ۲۸۷۶۰٫ )
28 مهر 1396, 23:28
وی فرزند مرحوم حاجی شیخ زین العابدین مازندرانی است که در (1227 ج 3 ش 384) گذشت.
مرحوم حاج شیخ علی از علما و فقها و معرف به شیخ العراقین بود و در این سال متولد شده و کتب چندی تألیف نموده از آن جمله: کتاب «انصافیه» در اصول دین. و در پنج شنبه بیست و پنجم ماه شوال المکرم سنه 1345 هزار و سیصد و چهل و پنج، چنان که در «تاریخ سرتیپ» است ـ مطابق 7 اردی بهشت ماه باستانی ـ در کربلا وفات کرد، و در «احسن الودیعه» نیز وفات او را بدون تعیین ماه و روز در این سال نوشته، لکن در «الذریعه» در سنه 1346 فرموده، و او را فرزندانی بوده: یکی میرزا رضاء تجدد که در (1306) بیاید.
و دیگر که کوچکتر است میرزا زین العابدین رهنما که از رجال ادبی و سیاسی عصر حاضر است و چنان که در «رجال مازندران: 43» نوشته در 22 سالگی تحصیلات خود را در فلسفه و عرفان و ادبیات و شرعیات بپایان رسانید، و در 27 سالگی دختر عم خود حاجی شیخ عبدالله 1284 را تزویج کرد، و در 1336 ـ 1337 «مجلة رهنما» را تأسیس و پس از یکسال آنرا بشکل روزنامه در آورد، و همان سال عضو دار التألیف و ترجمه وزارت فرهنگ شد، و در (1338 ـ 1339) مدیر «روزنامه ایران» شد، و در (1342 ـ 1343) باروپا رفت. و در دوره ششم و ماه بعد ها سه دوره وکیل مجلس شد، و در (1345 ـ 1346) وزیر راه و بعد وزیر کشور شد، و در (1362ـ1363) معاون پارلمانی نخست وزیر شد، و در (1363 ـ 1364) وزیر مختار ایران در فرانسه شد، و در (1365 ـ 1366) وزیر مختار ایران در سوریه و لبنان شد. و وی چندین کتاب تألیف کرده: اول «شرح احوال مولوی». دویم کتاب «پیامبر». سیم کتاب «ژاله». و از دختر عمش پنج فرزند دارد: اول حمید رهنما که مدیر فعلی «روزنامة ایران» در طهران است. دویم آذر که در علوم تربیتی لیسانس خود را گرفته. سیم دکتر مجید رهنما که در بیروت است. چهارم فریدون که در پاریس تحصیل میکند. پنجم فریده که در بیروت نزد پدر خود میباشد، انتهی.