تولد میرزا محمد باقر مدارس رضوی

No image

تولد میرزا محمد باقر مدارس رضوی

وی فرزند میرزا اسمعیل رضوی است که در (۱۲۴۲ ج ۴ ش ۲ با ۶ ص ۱۱۶۳) گذشت. و خود از اعاظم علماء أعلام و مدرسین بسیار والامقام عصر حاضر بود و شرح احوالش در «منتخب التواریخ، باب ۱۰ در خاتمه ص ۴۹۶» و «الذریعه ۱۳ :۳۳ ش 108» و برخی از جلدهای دیگر و «فهرست کتابخانه مبارکه رضویه ۵: 505 در پاورقی» و ضمیمه «تاریخ علماء خراسان : 301 ش 120» نوشته، و از آنها چنین برآید که او در هفدهم ماه ربیع المولود که ميلاد مسعود حضرت رسول اکرم صلی الله عليه و آله وسلم بوده این سال متولد شده. و در سنه 1294 بسبزوار رفت و مدتی از روحانیت حکیم بزرگوار مرحوم حاج ملا هادي و اثر آن خاک پاک و تربت تابناک استفاده مطالب عالیه نموده و سپس در سنه 1306 به عتبات عالیات مشرف شد و از مدرس مقدس آخوند خراسانی بهره‌مند گردید.

و در سنه 1325 از حاج شیخ حسنعلی مشهدی اجازت روایت گرفت آنگاه در مشهد مقدس بتألیف و تدریس مشغول شد، و زیاده بر دویست نفر بمجلس درس او می‌آمدند و دوره «شرح لمعه» را بیش از بیست مرتبه درس گفت، و تدریس هر دوره دو سال و نیم طول می‌کشید، و حتی ایام آخر عمر هم ترک تدریس نفرمود، و چندین کتاب تألیف نمود:

اول «حاشیه بر شرح لمعه». دویم «حاشیه بر فصول». سیم «حاشیه بر قوانین». چهارم «رساله در خط». پنجم کتاب «شجره طیبه» در احوال و انساب سادات رضوی (این کتاب شریف با تکمله و تصحیح و تهیه مشجرات بسعی و اهتمام آقای سید محمد تقی مدرس رضوی (أيده الله) فرزند دانشمند مؤلف بسال ۱۳۵۲ ش در تهران طی حدود 500 صفحه وزیری چاپ شد. م.). ششم «شرح احادیث مشکله». هفتم «کتابی در حوال خواجه ربیع». هشتم «کتابی در عروض و قافیه و بدیع». نهم کتاب «اللالی المنثوره» در مطالب متفرقه.

و آخر، پس از مدت هفتاد و دو سال و هشت ماه قمری و بیست و دو روز عمر، در روز شنبه نهم ماه ذى الحجة الحرام سنه 1342 هزار و سیصد و چهل و دو ـ مطابق ۲۱ سرطان ماه برجی در قریه سوران پنج فرسنگی مشهد مقدس وفات کرد و جنازه‌اش ر! به مشهد آورده و در روز جمعه عید قربان (که دو عید بود) در زیر درب پائین پای حرم مطهر رضوی (ع) دفن کردند آنجا که بدارالسعاده میرود چنانکه در (منتخب التواريخ) است. و آنجا وفاتش را بدون تعیین ماه و روز در سنه ۱۳۴۳ نوشته بهافتاد و سه سالگی، و در ضمیمه «تاریخ علماء خراسان» در ۵ شنبه نهم ذی الحجه سنه ۱۳۴۲ نوشته که در تعیین روز هفته اشتباه شده، چه طبق تقویم آن سال غره ذی القعده ۵ شنبه و آن ناقص، و غره ذی الحجه جمعه و نهم آن شنبه بوده و بر فرض تمام بودن ذی القعده باز غره ذی الحجه شنبه و ۹ آن یکشنبه خواهد بود نه ۵ شنبه (خداوند رحمت کناد مؤلف جليل القدر را که اینهمه دقت در کار تألیف، از مختصات آن مرحوم بود و در جاهای دیگر کمتر بچشم می‌خورد. م.)

موضوعات مرتبط
Powered by TayaCMS