برادر سیّد حسین که طبع بلندی در شعر دارد و فقیه است و مجتهد نحریر
از تصانیف او کتاب برهان قاطع شرح مختصر نافع که الحال طبع شده و به هند رسیده .
صاحب مآثر میگوید که آقا سیّد علی بن آقا سیّد رضا ابن السِیّد رضا این سیّد بحرالعلوم مشهور فی ممالک ایران و الهند و الرّوم از جمله عظماء علماء و کبراء رؤساء بود اگر چه اصلا و اهلا ایرانی میباشند امّا کلیه بیت بحرالعلوم در عراق عرب و غالبا در نجف مینشیند سیّد مشارالیه ریاست عظمی داشت و وجه معلوم که همه ساله از هند برای محصّلین اثناعشریه به عراق عرب میآبد چون حضرت شیخ الطّائفه حجة الحقّ مرتضی الانصاری به موجبی مستردّ ساخت وی پذیرفت و سالها به دست این بزرگوار میرسید دودمان اینان در تمام ممالک شیعه امامیّه از بیوتات محترمه قدسیّه است فقاهت و اجتهاد و تقوی و فضائل و مزایای دیگر هیچ گاه از این دوده مفارقت ننموده این کرامتی است حقیقتا سیّد بحرالعلوم بزرگ را انارالله تعالی برهانه. انتهی.
و میرزا حسین نوری در جنّة المأوی در شأن او میافزاید:
حدّثنی السیّد السّند و العالم المعتمد المحقّق الخبیر و المضطلع البصیر السیّد علی سبط السیّد اعلی الله مقامه و کان عالما مبرّزا له شرح حسن نافع جدّا.
و ایضا در دارالسّلام میفرماید: العالم المحقّق النّحریر اسوة العلمآء و قدوة الفقهاء السیّد السّند و الحبر المعتمد علی دام ظلّه سبط السیّد المؤیّد بحرالعلوم قدّس سرّه انتهی.
قطعه تاریخ وفات جناب حجة الاسلام مولانا آقا سیّد علی طباطبائی نجفی برّدالله مضجعه از نتائج افکار استاد العلماء سناد الفقهاء جناب مفتی سیّد محمد عبّاس الشّوشتری طاب ثراه.
لم صرت ذات ظلام یا نسیم صبا کان نجوم سمآء العلماء قد غربا
لآل بحر علوم ماتم جلل همی به ماء عین العلم وانسکبا
مات الفقیه کبیر الشأن منزلة طباطبائهم من احرز الرّتبا
سمّی نفس رسول الله وارثه و انّه لعلی محتدا و ابا
للمدیح عبارات قد استبقت لکن یراعی یراعی الشأن والادبا
لا استطیع ثنا حسب رتبته فانّ ذلک اعنی مصقع الخطباء
یا ثلمة وقعت فی الدّین و انکسرت فلک الهدایة لو لم یترک العقبا
ارّخت فی مصرع عام الوفاة له آها لبحر علوم مآؤه نصبا
ایضا و له بالفارسیّة:
سحرگه صبا از پیام هموم وزین گلستان کرد سموم
جناب فلک رتبه سیّد علی که بوده است سلطان اهل فهوم
از آن خاندانی که در اهل علم درخشنده کالشّمس بین النّجوم
نه تنها عراق است مدّاح او که صیتش رسیده است تا شام و روم
چو رخت سفر بست زین خاکدان بپا گشت ماتم در این مرز و بوم
فلک جامه در نیل زد از شجون زمین خاکبر سر فشاند از غموم
صبا گشته بیدل زتاریخ فوت روان شد به فردوس بحرالعلوم
الحبر العلّامه الفهّامة حجّة الاسلام السیّد علی نقی
ابن سیّد حسن المعروف به حاجی آقا ابن السیّد محمد صاحب المفاتیح الطّباطبائی الحائری از اعاظم مجتهدین امامیّه و اکابر فقهاء مذهب جعفریّه جامع مکارم اخلاق و فقیه علی اطلاق و مرجع عوام و خواص عراق بالاتّفاق بوده رفعت و جلالت شان و شرافت و بنالت دودمان آن سلاله خاندان سیّد الانس و الجانّ کالشّمس فی الاشراق است.
حاجّ ملا شفیعا در روضه بهیّه آورده که سیّد حسن بن سیّد محمد صاحب مفاتیح معروف به حاجی آقا را فرزندی است میرزا علی نقی و او فاضل و عالم مجتهد بصیر است و قاضی و مدرّس و رئیس حائر است از تصانیف شریعه اواست درّه حائریّه که پاره از آن از مبحث بیوع در این بلاد شیوع یافته و جناب مولانا السّید علی محمد بن سلطان العلماء که از جانب آن جناب مجاز بودند به من فرمودند که ورای آن دیگر مباحث کتاب مزبور هم به تصنیف رسیده و دیگر منظومه موسومه به مزیح الاحتیاج فی مناسک الحاجّ و از تصانیف آن جناب رساله عملیّه در بیان مسایل عبادات و صاحب مآثر در ترجمه اش چنین مینگارد:
حاج میرزا علی نقی طباطبائی از اعاظم مجتهدین کربلا بود و از ریاست و شهرت و اعتبار دین و دولت سهمی عظیم و خطّی وافر داشت چون این بزرگوار نیز اصلا و اهلا ایرانی است اسم شریفش در قلم آمد اعلی الله تعالی فی الجنّة مقامه انتهی. و صاحب الموائد در احوال حاج میرزا علی نقی طباطبائی خلف حاجی آقا ابن سیّد محمد مجتهد بن العلّامة میر سیّد علی صاحب الرّیاض میفرماید که وجه وثیقه هندی به دست ایشان جاری میشد و با این سبب بدگو بسیار داشت و مرجع کافّه طلّاب و مرافعات بود و در ماه صفر سنه یک هزار و دو صد و هشتاد و نه در گذشت مزارش به کربلا بین الحرمین معروف است. انتهی.