دراسات في الكافي للكليني و الصحيح للبخاري

No image

در اين كتاب كه بنياد پژوهش‌هاي آستان قدس، آن را به فارسي برگردانده، ويژگي‌هاي الصحيح بخاري و الكافي كليني معرفي، و اين دو جامع در برخي از موضوعات مقايسه شده است. هاشم معروف مباحث خود را در اين كتاب بر پنج فصل استوار كرده است:
دراسات في الكافي للكليني و الصحيح للبخاري

دراسات في الكافي للكليني و الصحيح للبخاري: در اين كتاب كه بنياد پژوهش‌هاي آستان قدس، آن را به فارسي برگردانده، ويژگي‌هاي الصحيح بخاري و الكافي كليني معرفي، و اين دو جامع در برخي از موضوعات مقايسه شده است. هاشم معروف مباحث خود را در اين كتاب بر پنج فصل استوار كرده است:

در فصل اول، به موضوع روايت‌نگاري و مراحل تدوين آن پرداخته و سير تطور خواندن و نوشتن در اعراب را قبل و بعد از اسلام تحقيق كرده است.

در فصل دوم، اصناف احاديث را بررسي و واژه «تواتر» را ايضاح مفهومي كرده و ديدگاه اهل سنت را در اين باب، بر آفتاب افكنده است.

در فصل سوم، درباره عدالت صحابه پژوهش شده است.

در فصل چهارم، بخاري و كتابش، الصحيح از ديدگاه اهل سنت و كليني و الكافي او از ديدگاه شيعه بررسي شده‌اند.

در فصل فرجامين نيز تعدادي از رجال ضعيف و روايات مشكوك اين دو جامع را بررسي كرده است. روايات مورد مقايسه، از قرار اين است: واجب الوجود، قضا و قدر، علم و ايمان. نويسنده پس از بررسي و تطبيق محتواي روايات اين دو اثر، نظر خود را بيان كرده است.[1]

 

[1]. هاشم معروف، دراسات في الكافي للكليني و الصحيح للبخاري (پژوهشي تطبيقي در احاديث بخاري و كليني)، ترجمه: عزيز فيضي.

موضوعات مرتبط
مولف
سید هاشم معروف الحسنی

سید هاشم معروف الحسنی

رداي انصاف و صداقت در قلمرو تاريخ‌نگاري، برازنده‌ قامت تاريخ‌نگاراني است كه به حقيقت تعهد دارند و سرسپرده آن هستند. جزئیات بیشتر
Powered by TayaCMS