حدیث: امام علي عليه السلام فرمودند : إذا رَأيتَ عالِما فَکُن لَهُ خادِما ؛ هرگاه دانشمندى ديدى، به او خدمت کن. ( غررالحکم ح ۴۰۴۴ ) حدیث: امام علي (عليه السلام) فرمودند: النَّظرُ إلي العَالِم أحبُّ إلَي الله مِن اعتکافِ سَنَهٍ فِي البَيت الحَرام؛ نگاه کردن به عالم و دانشمند نزد خداوند، از يک سال اعتکاف در کعبه برتر است. ) حدیث: امام صادق عليه السلام فرمودند: إنّ علِیّا کانَ عالِما والعلمُ یُتوارَثُ ، ولَن یَهْلِکَ عالِمٌ إلّا بَقِیَ مِن بَعدِهِ مَن یَعلَمُ عِلمَهُ أو ما شاءَ اللّهُ ؛(امام) على عليه السلام عالم بود، و علم ، ارث برده مىشود. هرگز عالمى نمى ميرد مگر آن که پس از او کسى مى ماند که علم او يا آنچه را خدا خواهد، بداند. ( الکافي : ۱ / ۲۲۱ / ۱ ) ) حدیث: امام جواد عليه السلام فرمودند: العلماء غرباء لکثرة الجهال؛ عالمان، به سبب زيادي جاهلان، غريب اند. ( مسند الامام الجواد، ص ۲۴۷ ) ) حدیث: امام صادق عليه السلام فرمودند: اِذا کانَ یَومُ القيامَةِ بَعَثَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ العالِمَ وَ الْعابِدَ ، فَاِذا وَقَفا بَیْنَ یَدَىِ اللّهِ عَزَّوَجَلَّ قيلَ لِلْعابِدِ : اِنْطَلِقْ اِلَى الْجَنَّةِ وَ قيلَ لِلْعالِمِ : قِف تَشَفَّعْ لِلنّاسِ بِحُسْنِ تَأديبِکَ لَهُمْ؛ هر گاه روز قيامت گردد، خداى عزّوجلّ عالم و عابد را برانگيزاند . پس آنگاه که در پيشگاه خداوند ايستادند به عابد گفته مى شود : «به سوى بهشت حرکت کن» و به عالم گفته مىشود : « بايست و مردم را به خاطر آنکه نيکو ادبشان نمودى ، شفاعت کن ». ( علل الشرايع، ج ۲، ص ۳۹۴، ح ۱۱ ) ) حدیث: رسول اکرم صلي الله عليه و آله و سلم فرمودند: العلماء مصابيح الارض، و خلفاء الانبياء، و ورتني و ورثه الانبياء. علما چراغهاي زمين اند و جانشينان پيامبران و وارثان من و پيامبران هستند. ( کنز العمال/ ۲۸۶۷۷٫) ) حدیث: رسول اکرم صلي الله عليه و آله و سلم فرمودند: موت العالم ثلمه في الاسلام لا تسد ما اختلف الليل و النهار در گذشت عالم، رخنه اي است در اسلام که تا شب و روز در گردش است، هيچ چيز آن را جبران نمي کند. ( کنزالعمال/ ج ۲۸۷۶۰٫ )
20 فروردین 1398, 13:36
آقای حسام الدین امامی فرزند مرحوم اکبر فرزند محمد حسین فرزند محمد صادق فرزند آخوند آقا علی.
صاحب کتاب «شهر شیراز با خال رخ هفت کشور» مینویسد: از دبیران لیسانسیه فرهنگ است که در نویسندگی و ترجمه قریحه و استعداد شایان تمجیدی دارد و تا کنون چند جلد از تألیفات و ترجمههای ایشان چاپ شده است» ـ ولی اسامی تألیفات او را ذکر نکرده است:
صاحب کتاب «شیراز امروز» هم مینویسد: «از روی نیمکتهای دبیرستان با او آشنا شدیم همیشه قلم و کاغذی بدست داشت ـ و خاطره رفقای تحصیلی خود را یادداشت میکرد ـ در ساعات ریاضی چهرهاش فشرده میشد و بر عکس برای ساعات ادبیات چهره گلگون و خندانی داشت ـ بشعر و نثر علاقه بخصوصی ابراز میداشت و همیشه اشعاری از شعرای نامی را حفظ بود ـ رفقا را بگوشهای دعوت میکرد و آثار بزرگان را برای آنها میخواند ـ شاگرد گریز پای کلاس جبر و هندسه دیروز نویسنده اغلب روزنامههای امروز شده ـ بنابراین بد نیست شما نیز بآثار قلمی او آشنا شوید.»
و بعد مطالبی بقلم آقای امامی نوشته شده و بجای شرح حال خود مینویسد: آرزومندم که کیمیای محبت و غمگساری روزی وجود همه عالمیان را نورانی کرده و بشریت از تمدن دامن فرخ[1] معاصر آنچنانی که هدف پیشروان آن بوده بهره ور گردد.» الخ
بالاخره از مندرجات این دو کتاب طرفی نبستم و نه سال تولد آقای امامی را دانستم و نه اسامی تألیفات او ـ و نه نام پدر واجدادش ـ ناچار خود تفحص کردم و اینک نام کتابهای او را که همه چاپ شده مینویسم:
1ـ انشاء و نامه نگاری برای همه 2ـ هنر انشاء و نویسندگی 3ـ چگونه تشویق و نگرانی را از خود دور کنیم؟ (ترجمه از انگلیسی) 4ـ خداوندان شعر (متضمن تحلیلی از شعر و شاعری و کار بزرگ «دانته ـ شکسپیر» بقلم کارلایل (ترجمه از انگلیسی) 5ـ عقده حقارت و شکسته نفسی و راه معالجه آن (ترجمه از انگلیسی) 6ـ مردان بزرگ روز.
آنچه مسلم است آقای امامی از جوانان فاضل و نویسندگان خوب معاصر است و کتابهائی را که در انشاء پرداخته برای مبتدیان و دانش آموزان بسیار مفید است.
درتیره ماه 1337 شمسی که بشیراز رفتم توفیق ملاقات او را یافتم ـ و دو جلد از تألیفاتش را که موجود بود بمن عطا کرد، و او را جوانی مهذب و خوش محضر و نیکو سیرت دیدم.
[1] ـ کذا فی الاصل ـ ظاهراً فراخ بوده.