حدیث: امام علي عليه السلام فرمودند : إذا رَأيتَ عالِما فَکُن لَهُ خادِما ؛ هرگاه دانشمندى ديدى، به او خدمت کن. ( غررالحکم ح ۴۰۴۴ ) حدیث: امام علي (عليه السلام) فرمودند: النَّظرُ إلي العَالِم أحبُّ إلَي الله مِن اعتکافِ سَنَهٍ فِي البَيت الحَرام؛ نگاه کردن به عالم و دانشمند نزد خداوند، از يک سال اعتکاف در کعبه برتر است. ) حدیث: امام صادق عليه السلام فرمودند: إنّ علِیّا کانَ عالِما والعلمُ یُتوارَثُ ، ولَن یَهْلِکَ عالِمٌ إلّا بَقِیَ مِن بَعدِهِ مَن یَعلَمُ عِلمَهُ أو ما شاءَ اللّهُ ؛(امام) على عليه السلام عالم بود، و علم ، ارث برده مىشود. هرگز عالمى نمى ميرد مگر آن که پس از او کسى مى ماند که علم او يا آنچه را خدا خواهد، بداند. ( الکافي : ۱ / ۲۲۱ / ۱ ) ) حدیث: امام جواد عليه السلام فرمودند: العلماء غرباء لکثرة الجهال؛ عالمان، به سبب زيادي جاهلان، غريب اند. ( مسند الامام الجواد، ص ۲۴۷ ) ) حدیث: امام صادق عليه السلام فرمودند: اِذا کانَ یَومُ القيامَةِ بَعَثَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ العالِمَ وَ الْعابِدَ ، فَاِذا وَقَفا بَیْنَ یَدَىِ اللّهِ عَزَّوَجَلَّ قيلَ لِلْعابِدِ : اِنْطَلِقْ اِلَى الْجَنَّةِ وَ قيلَ لِلْعالِمِ : قِف تَشَفَّعْ لِلنّاسِ بِحُسْنِ تَأديبِکَ لَهُمْ؛ هر گاه روز قيامت گردد، خداى عزّوجلّ عالم و عابد را برانگيزاند . پس آنگاه که در پيشگاه خداوند ايستادند به عابد گفته مى شود : «به سوى بهشت حرکت کن» و به عالم گفته مىشود : « بايست و مردم را به خاطر آنکه نيکو ادبشان نمودى ، شفاعت کن ». ( علل الشرايع، ج ۲، ص ۳۹۴، ح ۱۱ ) ) حدیث: رسول اکرم صلي الله عليه و آله و سلم فرمودند: العلماء مصابيح الارض، و خلفاء الانبياء، و ورتني و ورثه الانبياء. علما چراغهاي زمين اند و جانشينان پيامبران و وارثان من و پيامبران هستند. ( کنز العمال/ ۲۸۶۷۷٫) ) حدیث: رسول اکرم صلي الله عليه و آله و سلم فرمودند: موت العالم ثلمه في الاسلام لا تسد ما اختلف الليل و النهار در گذشت عالم، رخنه اي است در اسلام که تا شب و روز در گردش است، هيچ چيز آن را جبران نمي کند. ( کنزالعمال/ ج ۲۸۷۶۰٫ )
25 فروردین 1398, 18:48
از مجتهدین جلیل القدر و المرتبة و متفقهین عظیم الشان و المنزلة طویل الباع فی العلوم النقلیة عالی الکعب فی الفنون الحکمیه در فقاهت و اجتهاد و ورع و تقدّس مسلّم بین الانام و بعد استاد خود یعنی حجة السلام میرزا محمد حسن شیرازی مرجع خاص و عام و ملجأ عراق عرب و عجم و هندوستان است اکثر تقلیدشان را باعث قبولی اعمال خود میدانند و کسی را در اعلمیّت او دغدغه نیست در مسج طوسی و مسجد هندی که مجلس درسشان است جمعی کثیر و جم غفیر که از فضلاءو علماء میباشند حاضر شده خط وافر بر میدارند عمرش در سنه 1324 تقریبا بشصت سال رسیده است حواشی بر رساله نجاة العباد که عملیّة خود گردانیده است دارد و نیز بر رسائل شیخ مرحوم حواشی نوشته سلمه الله و ابقاه.
ملا فتح الله الاصفهانی النجفی الملقب بشیخ الشریعه مجتهد مخل و مرجع جمیع علم و فضل است سمو فقاهت واصولیّت و علو درجة اجتهادش مسلم در زهد و تورّع و تقدّس ممتاز مذهب جعفری را مقوم و شریعت بیضاء را مؤسس و معین است و عمرش در سنه 1324 از شصت سال متجاوز است در مسجد طوسی درس میدهند و در مجلس درس او افاضل و اکابر حاضر شده استفاده نام بر میدارند.