وفات میرزا نصراللّه صدرالممالک اردبیلی

No image

وفات میرزا نصراللّه صدرالممالک اردبیلی

صدر، در این موارد مقصود کسی است که از جانب پادشاه وقت معین می‌شود برای سرپرستی اوقاف و وظایف و تیولات مملکت و آنها را به ارباب استحقاق می‌رساند. در کتاب «نامه نامی» تأليف غیاث الدین بن کریم الدین «نسخه خطی ص 147 با ملاحظه یک ورق افتاده» شرحی نوشته بخلاصه اینکه اول کسی که منصب صدارت را قرارداد سلطان ملکشاه سلجوقی بود که وی برای اینکه علما و بزرگان دین برای اخذ وظایف و حقوق خود به ملازمت عمال دولت که از اتراک بودند نروند بخاطرش رسید که یکی از بزرگان علما که بتصدیق همه بر سایرین مقدم باشد با شخص پادشاه طرف شده وظایف را دریافت و به سایرین برساند و یکی

از اولاد صاحب «محیط» را که مشمول این تعریف بود اختیار و او را صدر قرار داد و پس از آن سلاطین دیگر این سنت سنیه را از وی یاد گرفته و همواره بدان عمل می نمودند، انتهی.

و مرحوم میرزا نصرالله از اهل علم و عرفان بلکه از امراء و رجال کاردان دولت در زمان خود بوده و شعر هم می‌گفته و تخلص نصرت می‌نموده، چنانکه هم در طریقت نصرتعلی لقب داشته و «مثنوی» پر تحقیقی به وزن رمل بنظم آورده. و در آدینه ششم ماه محرم الحرام این سال - مطابق (...) میزان ماه برجی - در عراق عرب وفات کرده.

و فرزندش میرزاهادی در حدود سال (۱3۰۶) با سنی متجاوز از هفتاد در قم وفات نمود.

و در «روزنامه اطلاعات س ۲۴ ش 7109 صادره در غره ع 1 ـ‌۳۶۹» وفات نصرت آقا صدری نجل صدرالممالک اردبیلی را در کربلا نوشته، انتهی.

و ظاهرا وی نتواند پسر بلافاصله صدرالممالک باشد و چنین بر آید که وفات وی در اواخر صفر این سال بوده. و در شماره 7112 (5 ع 1) وی را جوان و پدر او را فضل الله و در حین فوت وی زنده نوشته، انتهی. پس معلوم می‌شود که نصرت آقای متوفی پسر فضل الله و او شاید پسر یکی از فرزندان صاحب عنوان که شاید میرزا هادی مرقوم باشد بوده و مقصود از نجل نواده می‌باشد.

موضوعات مرتبط
Powered by TayaCMS