نظر شیخ علی خاقانی درباره سید ناصر احسایی

No image

مرحوم شيخ علي خاقانيدر ياد نامه‌اي كه بعد از رحلت مرحوم سيد ناصر چاپ شد، در مورد ايشان چنين فرموده است:
نظر شیخ علی خاقانی درباره سید ناصر احسایی
  1. مرحوم شيخ علي خاقانيدر ياد نامه‌اي كه بعد از رحلت مرحوم سيد ناصر چاپ شد، در مورد ايشان چنين فرموده است:

 من او را از نزديك مشاهده كردم و با ايشان هم‌نشيني و مجالست داشتم، او داراي اخلاق و صفات فاضله و حسنه‌اي بود كه كمتر كسي به آن صفات و اخلاق متصف بود. او فريفته و دلبسته به دنيا و زرق و برقش نبود و خودش را از اسارت دنياي پست آزاد كرده بود. وي داراي استعداد و كمالات فراواني بود كه همه آنها را در يك جا جمع كرده بود از جمله: حاضر جواب بودن، حافظه قوي، احاطه بر لغت، خوش طبع بودن، گستردگي عقل و هوش، سبكي نمكين، معدني از علم، قلبي نرم و لطيف و ساير صفات و اخلاق حميده.

ايشان نسبت به هم‌نشينان و همراهان خود احترام و اكرام زيادي بجا مي‌آورد و اين كارش از روي كبر و ريا نبود بلكه از درون پاك و بي‌آلايش او صادر مي‌شد. به گونه‌اي بود كه اگر شخصي مضطرب و ناراحت به وي مراجعت مي‌كرد، حالت اضطراب و ناراحتي‌اش از بين مي‌رفت و سكون و آرامش جايگزين حالت قبلي‌اش مي‌شد.

مرحوم سيد ناصر را به گونه‌اي يافتم كه راه و روش زندگي‌اش مثل راه و روش صالحين و اولياي الهي بود. او مثل اولياي الهي معنايي براي شرّ، در نظام هستي قائل نبود چون همه چيز را از خدا مي‌ديد و به همين خاطر همه چيز را به صورت خير مي‌ديد. او خير را دوست مي‌داشت و خير هم او را دوست مي‌داشت. او در احترام گذاشتن بين مردم فرقي نمي‌گذاشت و همه را بنده خدا مي‌دانست. بين قوي و ضعيف هيچ فرق و امتيازي قائل نبود.

موضوعات مرتبط
عالمان مرتبط
No image

سید ناصر احسایی

در يكي از روزهاي سال 1291ق در شهر المبرّز احساء كه بنا به گفته ياقوت حموي يكي از شهرهاي زيبا و با طراوت و معروف و مشهور كشور بحرين مي‌باشد، نوزادي از سلاله‌ي پاك پيامبر اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) پا به عرصه گيتي نهاد و همه‌ي‌ اعضاي خانواده‌ي فقيه بزرگ، سيد هاشم احسائي را غرق در شادي و سرور نمود. جزئیات بیشتر
Powered by TayaCMS